GeForce GTX 1650 SUPER kártyák és a Display Port kálváriája

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

GeForce GTX 1650 SUPER kártyák és a Display Port kálváriája

Fehér Krisztián honlapja
Közzététel itt Szakmai munka · Hétfő 17 Feb 2020
Egy meglehetősen régi Gigabyte alaplapot használok, már 7 éves, ennek ellenére nagyon jól felszerelt a konfiguráció, melynek két friss darabja egy-egy PNY GeForce GTX 1650 SUPER kártya.

Kb. egy hónapja a következő jelenséget tapasztaltam: a gép hideg indításakor az esetek kb. felénél a bootolás el sem kezdődött, sőt, a feszültség másodpercek múltán elillant, majd pár másodperc múlva ismét visszajött és tökéletesen bebootolt a gép.

Mindenre gyanakodtam: túl kicsi a táp teljesítménye, valamilyen hardveres hiba, esetleg defektes videokártya (még jó, hogy két teljesen ugyanolyan kártyáról van szó, így ki lehetett próbálni ugyanazt mindkettővel).

Pár nap kínlódás után végül csak nem adtam fel és a következő derült ki: amennyiben az alaplapi BIOS-ban elsődleges videokártyaként beállított slot kártyájába Display Port csatlakozó van dugva, az triggereli a hibát. Arra, hogy mi játszódik le a gépben, csak tippelni lehetne, de felthetően a régi alaplapnak valamiért nem tetszik az a DP csatlakozás. HDMI-vel semmi probléma nem volt különben. Vicces, hogy a másodlagos videokártyába már mehet a DP kábel, az nem csinál galibát.

Különben ezek a PNY kártyák piszok jók, brutális teljesítményt adnak le, a korábbi, 2 x GeForce GT 1030 kártyákhoz képest minimum 3-4 szeres teljesítményt nyújtanak. Közel az 1 milliárd háromszög / mp renderelés a grafikus motorommal ... ! :)


KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz