Flottakövetés, titkosítás, miegymás

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

Flottakövetés, titkosítás, miegymás

Fehér Krisztián honlapja
Közzététel itt Szakmai munka · Kedd 26 Már 2024
Végre teljesült egy régi álmom: normálisan működő, távkövetésre alkalmas funkcióval bővült a kedvenc magánprojektem.

A GPS koordinátákat közvetlen gép-gép kapcsolaton keresztül is el lehet küldeni a dedikált szerver gépnek. Ehhez nemrég elkészítettem a régi, de ma is ütős titkosítási módszeremnek, a Hades-nak a hálózati változatát is.


Ezen a ponton viszont felmerült egy kis probléma az éles teszteléshez: ha nem kizárólag helyi hálózaton belülről, hanem interneten, kívülről is el akarom tudni juttatni az adatokat a célgéphez, akkor el kellene kezdeni itthon átkonfigurálni a routert stb. Ezt most inkább kihagyom, de az éles tesztelésről nem mondok le, viszont azt egy PHP-s megoldással fogom elvégezni. Ez persze némi plusz implementálást jelent, dehát ilyen az élet.

Az eddigi teszteléshez egyébként az eredetileg előkészület alatt levő, egyik tervezett kiadványom példaprogramjának (egy chat program) átalakított változatát használtam. Ezzel titkosított és titkosítatlan formában is el lehet küldeni adatokat a célgépnek.

Még sok tesztelés van hátra, de már most igen látványos a dolog. Amint minden készen lesz, a github-on közzéteszem az alkalmazást.






KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz