Otthoni renderelő farm fejlesztésekhez

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

Otthoni renderelő farm fejlesztésekhez

Webáruház
Közzététel itt Szakmai munka · Hétfő 27 Már 2023
A hétvégén egy kisebb házi rekordot sikerült felállítani a renderelt térképadatok tekintetében.

Ezúttal egy közel 2.000.000 négyzetkilométeres terület 3D-s domborzatmodelljét sikerült valós időben kirenderelni képernyőre.



A rendereléshez sikerült építenem egy mini renderfarmot, ami jelenleg 3 videokártyából áll, amit akár 4-6 kártyára bővíthetek fel a jövőben. Korábban már volt egy hasonló próbálkozásom, akkor low-end videokártyákat használtam. Régebben egy kb. 14TFLOP teljesítményű konfigom volt, amit 6 kártya adott ki, ráadásul PCIE 2.0 csatornán, ami sokkal kevésbé volt gyakorlatban használható, bár működött.

Jelen kiépítettségében ez egy 28 TFLOP-os mini-szuperszámítógép teljesítményét nyújtja, kb. 28GB videomemóriával, ami otthoni körülmények között nagyon kedvező. A host gép egy i3-as processzorral és 32GB RAM-mal felszerelt fejlesztői konfiguráció, aminek az alapja két RTX 3060-as kártya. Ezt a gépet így már kifejezetten multi-gpu-s fejlesztésekre és tesztelésre is használhatom.
Hosszas próbálkozások után végül sikerült találnom egy bányász házat is, ami akár 6 GPU-t is el tud szállásolni, de mégis egy zárt, teljesértékű, kisméretű számítógépház.

A látszat ellenére ez nem egy megfizethetetlenül drága dolog, tekintve, hogy egy RTX 4090-es kártya egymagában 82TFLOP teljesítményt tudna nyújtani, bár  megjegyzem: horror beszerzési áron. Az én megoldásom jó egyensúlya az árnak és a teljesítménynek: egy több GPU-s összeállításhoz ez a teljesítmény már értelmesen használható.

A kábelmenedzsment azért még nem az igazi, amint az a képeken is látható. :-)





KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz