Térképrenderelés RTX 3060 kártyával

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

Térképrenderelés RTX 3060 kártyával

Fehér Krisztián honlapja
Közzététel itt Szakmai munka · Kedd 14 Jún 2022
A múltkorában adtam hírt arról, hogy egy RTX 3060-as kártyával bővült a renderelő farmom. Nyomban el is kezdtem a felkészülést a kipróbálására. Az eredmények impresszívek, bár én egy kicsit nagyobb sebességre számítottam már első nekifutásra is.

A kártyát külön is, de egy 1650 SUPER kártyával tandemben is kipróbáltam téképadatokon. Egy 1,2 millió négyzetkilométeres területet rendereltem, ami magában foglalja a teljes Kárpát-medencét is. Összesen 360 millió háromszög  feldolgozását jelentette ez.

6 képkocka/másodperces valós idejű renderelést sikerült elérni, ami bőven átlépi a 2 milliárd háromszög / másodperc értéket. Én ezen a pontos 3-4 milliárd / másodperces értékeket vártam, de valószínűleg még csavarni lehetne például a CUDA kernelek konfigurációján is. Mindenestre elégedett vagyok, hiszen egy gépben így közel 16GB VRAM áll rendelkezésre.

Érdekes volt látni, hogy az adatok előfeldolgozása is rengeteg helyet igényel. A 32GB RAM-mal rendelkező munkaállomásom memóriája pikk-pakk betelt, 31GB-ra ment fel a kihasználtság. Itt is lehetne még mit optimalizálni...



Amin viszont sikerült optimalizálni, az a fényárnyalás, a hegységek árnyalása már régóta nem volt rendesen befejezve (lásd fenti képet is), de most ezen is tudtam csiszolni. Így végül nagyon szép, most már tényleg fotorealisztikus képeket tudok előállítani.



Igyekszem hamarosan a github-ra is kirakni egy kipróbálható demo-t, előfeldolgozott adatokkal, hogy minden érdeklődő kipróbálhassa, milyen izgalmas ilyen adatokat megjeleníteni egy gamepad segítségével.


KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz