Végre frissült a ZEUSZ Ultra projektem!

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

Végre frissült a ZEUSZ Ultra projektem!

Fehér Krisztián honlapja
Közzététel itt Szakmai munka · Szombat 30 Dec 2023
Sok-sok ígérgetés után végre valóban frissítettem a ZEUSZ-Ultra profektemet, ami a https://github.com/zeuszultra/zeusz_ultra oldalon érhető el és külön mikro site-ot is fenntartok neki a https://feherkrisztian.com/zeusz_ultra/ oldalon.

Iszonyatosan besűrűsödött az év vége számomra, de végül mégiscsak sikerült elérnem ezt a mérföldkövet is.

Mint ismeretes, a ZEUSZ-Ultra az elsősorban grafikus renderelést magában foglaló demo alkalmazásaimnak a zászlóshajója, ami egy egyedülálló térinformatikai alkalmazás, multi-GPU renderelés támogatásával.

Nagyon szerettem volna már a hálózati renderelés támogatásának alapjait is implementálni, de erre már egyszerűen nem maradt időm és energiám, ráadásul mostanában mindenféle megfázásos nyavalyákkal is küzdök, szóval így többszörösen is nehéz volt teljesíteni. Éppen ezért nagyon örülök ennek az eredménynek.

A mostani frissítés javított (bár még mindig nem tökéletes) multi-GPU renderelést tartalmaz, ill. elérhető a magyarországi vonatkozású országos épület adatfájl, valamint a teljes országot lefedő domborzati-magassági adatmodell, ami egyben a Felvidéket, a Partiumot és Burgenlandot is majdnem teljesen lefedi.

A program gépigénye sajnos brutális lett mostanra, pl. 64GB RAM ill. legalább 4, vagy 8 VRAM-mal rendelkező CUDA videokártya, viszont ez egy kutatási projekt, ami a teljesítmény alapú real-time renderelésről szól, így itt nem baj, ha komolyabb gépigények merülnek fel.





KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz