Újabb előrelépés a kutatás-fejlesztés vonalon

Fehér Krisztián weboldala
Fehér Krisztián weboldala
Tartalomhoz ugrás

Újabb előrelépés a kutatás-fejlesztés vonalon

Fehér Krisztián honlapja
Közzététel itt Szakmai munka · Szombat 27 Jan 2024
Az elmúlt hetekben kifejezetten új térképes programozási megoldásokon dolgoztam, melyeket később kiadványokba is beépíthetek. Ez amolyan szakmai továbbképzés magamnak...

Mint ismeretes, a ZEUSZ térképmegjelenítő projektemen már kb. 8 éve dolgozom, ez a legkomolyabb demo-ja is a tudásomnak.

Sok újdonság volt már tervben eleve, éjjelente ezeken dolgozok most gőzerővel, már hetek óta.

Az egyik újdonság, hogy immár kevert típusú grafikus elemeket is meg tud jeleníteni a térkép, amivel sokkal látványosabb lesz a renderelt kép.

Az alábbi képeken 4 térképréteg van, Budapest és a Mátra látszik rajta úgy, ahogyan csak utasszállító repülőgépekről láthatnánk csak.






A másik, még komolyabb fejlesztés a hálózati kommunikáció hozzáadása. Akár üzeneteket is küldhetünk vele alkalmazáspéldányok között.

Az első komolyabb tesztekhez ugyanazon a gépen indítottam el az alkalmazást két példányban. Az egyiket szerver üzemmódba kapcsoltam, a másikat pedig kliens üzemmódba, aktivált USB-s GPS vevő mellett, aminek az adatait folyamatosan elkezdte küldeni az alkalmazás a szerver alkalmazáspéldány számára.

A kommunikáció brilliánsan működik, öröm volt nézni. Tényleg örömteli az, amikor életre kel a hosszú ideje tervezett funkció.

A frissítések, módosítások még zajlanak és remélem nem olyan sokára már elérhető lesz az új, immáron v0.4-es verzió a projekt github repository-jában.

Egyúttal elkezdem beépíteni az így szerzett tapasztalatokat az előkészítés alatt álló új kiadványaimba is.






KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
KAPCSOLAT

E-mail:
feher.konyvek@gmail.com
Vissza a tartalomhoz